P1140563Nádvorie renesančného kaštieľa v našej obci sa v sobotu 18. júla 2015 zaplnilo veteránmi. Obec Krasňany v spolupráci s Klubom historických vozidiel Žilina tu už po štrvtý krát usporiadali Výstavu historických vozidiel.

Stovkám návštevníkom boli vystavené vozidlá zo Slovenska, Čiech a Poľska. Celkovo sa zúčastnilo 55 áut a 12 motocyklov. Najstaršie vozidlá boli z roku 1930 - Packard Six, Ford A a Škoda Populár. Sprievodným programom pre majiteľov vozidiel bolo splavovanie Váhu. Všetci prišli nadšení a spokojní z nádherných výhľadov na panorámu malofatranskej prírody a z netradičného pohľadu na Starý hrad.

Nemalým plusom bolo aj príjemné schladenie v tropickom dni.
Počas výstavy prebiehala "fazuľková" divácka súťaž o najkrajšie vozidlo. Návštevníci ako jednotku vybrali zelené MG A  (1957) p. J. Janošku z ČR. Druhým bol Packard Six (1930) majiteľa p. J. Horňáka z Piešťan a na treťom mieste skončilo Porsche 911 T (1972) Ing. Mažgúta zo Žiliny.
Návštevníci, ktorí zavítali na výstavu, rozhodne neľutovali. Okrem zhliadnutia krásnych automobilov ochutnali aj skvelý guláš, využili možnosť prehliadky kaštieľa spolu s ochutnávkou vínovej špeciality p. Gadottiho a zabavili sa v rytmoch swingovej skupiny Funny Fellows. Ich jedinečná hudba dotvárala atmosféru celého podujatia. Akcia dopadla na výbornú a opäť nám prialo aj počasie.
O dobrom mene vydarenej akcie najlepšie vypovedá skutočnosť, že budúci ročník bude v poradí piaty a že počet návštevníkov sa z roka na rok zvyšuje. Dovidenia o rok :).

Ďakujeme Nadačnému fondu Kia Motors Slovakia v Nadácii Pontis za poskytnutie finančných prostriedkov. Poďakovanie patrí aj všetkým, ktorí sa podieľali na príprave podujatia, sponzorom, spoločnosti G. R. L. Žilina za poskytnutie priestorov a návštevníkom za účasť.
 
Fotogaléria z Výstavy historických vozidiel 18.07.2015