P1140813Štvrtá augustová nedeľa sa v našej obci niesla v duchu obecných slávností. Obec Krasňany poriadala Oslavy sv. Moniky, patrónky obce. Tento rok sa konal jubilejný, 10. ročník. S prvotnou myšlienkou a následnou realizáciou osláv prišiel p. Rugerro Gadotti v r. 2006. Odvtedy sa konajú pravidelne.

V predpoludňajších hodinách sa konala slávnostná svätá omša v Dome smútku. Oficiálnu časť obecných osláv otvoril v popoludňajších hodinách svojim príhovorom v športovom areáli starosta obce Ing. Miroslav Bielka. Potom sa sprievodného slova ujala p. Lenka Štefúnová Šamajová.

Piesňami a tancom nás v tento slávnostný deň sprevádzali FS DÚHA Krasňany, Dúhovčatá, Heligonkári z Krasňan, ĽH Stratenec, FS Vrabčiar z Krásna nad Kysucou, Roman Bienik a Cimbálová muzika Jožka Šmukařa a Karel Hegner.
Ďakujeme všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na príprave a priebehu podujatia. Ďakujeme Nadačnému fondu Kia Motors Slovakia v Nadácii Pontis za poskytnutie finančných prostriedkov. Poďakovanie patrí aj generálnemu partnerovi a sponzorovi EL TORO, s.r.o., Žilina a FS DÚHA Krasňany, ktorí prispeli k vydaniu CD „Heligonkári z Krasňan – Hraj, že mi muzička".

Fotogaléria z podujatia