P1150268"Človek je krásny nielen vtedy, keď má pružný krok. Človek je krásny podľa múdrosti, čo zračí sa mu v oku, podľa vrások a bielych vlasov, podľa slov, keď ponára sa v hovore s deťmi do rokov, keď aj on bol mladý. Človek je krásny vtedy, keď ho ľudia majú radi."

Október je mesiac možno už trochu chladný, avšak skrýva v sebe asi najväčšie čaro ročného obdobia. Hýri pestrými farbami a padajúcim farebným lístím. Nádherný čas, kedy sú stromy okolitých lesov odeté do pestrofarebných šiat a v diaľave už belejú končiare vrchov.

Október je zároveň mesiacom úcty k starším. Pri tejto príležitosti smerovali kroky najstarších občanov našej obce dňa 20. októbra 2015 do spoločenskej miestnosti nad obecným úradom na slávnostné posedenie. V mene obce sa všetkým prihovorili starosta obce Ing. Miroslav Bielka a predsedkyňa sociálnej komisie p. Mária Rampašeková. Vyslovili poďakovanie za ich prácu a do ďalších rokov popriali veľa zdravia, lásky a spokojnosti. Jubilujúcim dôchodcom odovzdal starosta obce spomienkový darček. V kultúrnom programe vystúpili spevácka skupina Krasňanka a Krasňanskí heligonkári. Dobré jedlo navarili manželia Dobroňovci, nechýbali zákusky a víno.

Nebolo našou snahou pripomenúť seniorom ich vek, ale poďakovať sa im za prácu a starostlivosť počas prežitých rokov a popriať im, nech ešte dlho prebývajú medzi nami, aby sme sa pri podobných príležitostiach stretli ešte veľakrát.

Bolo by nedôstojné, aby sme zabúdali. Všetci raz budeme starí. A starí ľudia sú krásni. Krásni, vďaka svojej múdrosti. Prejavujme im svoju úctu, pretože nám vždy majú čo dať. Vážme si ich prítomnosť, pokiaľ sú s nami a snažme sa im vrátiť aspoň nepatrnú časť toho, čo oni s takou samozrejmosťou nám dávajú celý život – lásku a nekonečnú starostlivosť.

Želáme Vám veľa zdravia, radosti a životného optimizmu. Nech sú dni vášho zrelého veku prepletené vďačnosťou nás všetkých.

Fotogaléria z podujatia