logo_Interreg_PL-SKPosledná konferencia, ktorá sa uskutočnila v rámci projektu „Cestou atrakcií“, je už za nami. Pripomíname, že prvá konferencia, venovaná „Prírodnému a kultúrnemu dedičstvu v pohraničí – gminyStrumień a okolia“, spojená so študijnou návštevou, sa u nás konala v auguste.

Vtedy účastníci z obce Krasňany, ktorá je partnerom projektu spolu s delegáciou zo Strumieňa navštívili o. i. park v Strumieni, hlavné námestie v Strumieni a Zámocké múzeum v Pszczyne.
Ďalšie stretnutie v rámci projektu sa uskutočnilo na Slovensku v obci Krasňany, kde sa naši zástupcovia zúčastnili konferencie, na ktorej bolo prezentované „Prírodné a kultúrne dedičstvo v pohraničí – obec Krasňany a okolie“. Po konferencii všetci vyrazili na študijnú návštevu cestou predstavených atrakcií. Prvým bodom študijnej návštevy bola prechádzka v parku pri Budatínskom zámku. Účastníci mali príležitosť vidieť zámok po rekonštrukcii a novú expozíciu drotárskeho remesla zriadenú pri zámku. Následne navštívili hrad Strečno, jeden z najmalebnejších a najznámejších slovenských hradov, z ktorého sa rozprestierajú prekrásne výhľady na Strečniansky priesmyk a aj na veľkú časť Žilinskej kotliny, navštívili aj rekonštrukciu stredovekej osady nachádzajúcu sa pod hradom. Posledná zastávka bola v Terchovej, kde navštívili Kostol sv. Cyrila a Metoda, v ktorom sa nachádza najstarší slovenský pohyblivý drevený betlehem a aj socha Juraja Jánošíka, vo vchode do Vrátnej doliny. Nech sa páči, pozrite si prezentáciu „Prírodne a kultúrne dedičstvo územia pohraničia – obce Krasňany a okolia", 4,51 Mb 

Fotogaléria z podujatia


logo_Interreg_PL-SKlogo_Euroregion_beskydy